Fajitas de carne

Venezuela

Fajitas med kött

I Venezuelas städer spenderas tid mellan arbete och trafik - det är hektiskt. Där vill man äta något gott och praktiskt med smaksättning inklusive ingredienser som är tillgängliga i städerna. Fajitas eller vetetortillas är snabba, lättlagade alternativ till middag eller frukost. Denna sort är unik och mycket smakrik!

  • Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 886

Ingredienser

Nötkött, 700 g

Röd paprika, 1 st

Gul paprika, 1 st

Grön paprika, 1 st

Gul lök, 1 st

Vegetabilisk olja, 4 msk

Oxbuljong, 4 msk

Salt, 1 tsk

Vitlökspulver, ½ tsk

Cayennepeppar, ½ tsk

Malen svartpeppar, ½ tsk

Sojasås, 2 msk

Worcestershiresås, 2 msk

Vetetortillas, 12 st

Tillagning

1. Skär köttet i strimlor och krydda med salt, vitlökspulver, cayennepeppar och svartpeppar. Tillsätt soja och worcestershiresås.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttet. Tillsätt buljongen efter några minuter. Strimla paprikorna och finstrimla löken, tillsätt i pannan. Rör om, täck över och koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat och köttet är genomstekt. Servera med tortillas.