Fajitas de carne
Venezuela
Fajitas med kött
I Venezuelas städer spenderas tid mellan arbete och trafik - det är hektiskt. Där vill man äta något gott och praktiskt med smaksättning inklusive ingredienser som är tillgängliga i städerna. Fajitas eller vetetortillas är snabba, lättlagade alternativ till middag eller frukost. Denna sort är unik och mycket smakrik!
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 886
Ingredienser
Nötkött, 700 g
Röd paprika, 1 st
Gul paprika, 1 st
Grön paprika, 1 st
Gul lök, 1 st
Vegetabilisk olja, 4 msk
Oxbuljong, 4 msk
Salt, 1 tsk
Vitlökspulver, ½ tsk
Cayennepeppar, ½ tsk
Malen svartpeppar, ½ tsk
Sojasås, 2 msk
Worcestershiresås, 2 msk
Vetetortillas, 12 st
Tillagning
1. Skär köttet i strimlor och krydda med salt, vitlökspulver, cayennepeppar och svartpeppar. Tillsätt soja och worcestershiresås.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttet. Tillsätt buljongen efter några minuter. Strimla paprikorna och finstrimla löken, tillsätt i pannan. Rör om, täck över och koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills grönsakerna mjuknat och köttet är genomstekt. Servera med tortillas.