Escabeche vegetable salad

USA

Escabechesallad på grönsaker

Escabeche är populärt i bland annat det latinamerikanska köket. Det handlar om att marinera grönsaker, kött eller fisk i olja, vinäger och kryddor. I det här receptet marineras grönsaker i olja, vinäger och några andra ingredienser för att uppnå en snabb inlagd effekt. Du behöver inte laga någonting - bara blanda och ställa in i kylen.

  • Tillagningstid: 2 timmar 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 524

Ingredienser

Snackgurkor, 5 st

Morot, ½ stor

Blomkålsbuketter, 4,8 dl

Vit- eller rödkål, strimlad, 2,4 dl

Jalapeño- eller serranopeppar, 1 st

Vit vinäger (5-procentig ättikssprit), 2,4 dl

Olivolja, 1,8 dl

Honung, 1 msk

Dijonsenap, 1 tsk

Malen svartpeppar, ½ tsk

Salt, ½ tsk

Tillagning

1. Blanda ihop vit vinäger, honung, olivolja, dijonsenap, svartpeppar och salt i en burk eller skål med lock och skaka eller vispa så att allt blir väl blandat.

2. Skiva gurkorna i cirka 6-7 mm tjocka skivor. Skala och skiva moroten tunt. Skiva jalapeñon och ta bort fröna. Lägg till gurkskivorna, morotsskivorna, blomkålsbuketterna, den strimlade kålen och den skivade jalapeñon i burken eller skålen med dressingen och skaka (eller blanda) så att allt blir väl blandat. Grönsakerna ska huvudsakligen vara täckta av dressingen.

3. Kyl grönsaks- och dressingblandningen i minst 2 timmar och upp till 48 timmar. Ju längre den marinerar, desto mer inlagda smakar grönsakerna. Servera i en skål tillsammans med till exempel grillad margaritamarinerad kyckling och mexikanska bönor, eller kanske tacos eller något annat gott!