
Escabeche vegetable salad
USA
Escabechesallad på grönsaker

Escabeche är populärt i bland annat det latinamerikanska köket. Det handlar om att marinera grönsaker, kött eller fisk i olja, vinäger och kryddor. I det här receptet marineras grönsaker i olja, vinäger och några andra ingredienser för att uppnå en snabb inlagd effekt. Du behöver inte laga någonting - bara blanda och ställa in i kylen.
- Tillagningstid: 2 timmar 10 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 524
Ingredienser
Snackgurkor, 5 st
Morot, ½ stor
Blomkålsbuketter, 4,8 dl
Vit- eller rödkål, strimlad, 2,4 dl
Jalapeño- eller serranopeppar, 1 st
Vit vinäger (5-procentig ättikssprit), 2,4 dl
Olivolja, 1,8 dl
Honung, 1 msk
Dijonsenap, 1 tsk
Malen svartpeppar, ½ tsk
Salt, ½ tsk
Tillagning
1. Blanda ihop vit vinäger, honung, olivolja, dijonsenap, svartpeppar och salt i en burk eller skål med lock och skaka eller vispa så att allt blir väl blandat.
2. Skiva gurkorna i cirka 6-7 mm tjocka skivor. Skala och skiva moroten tunt. Skiva jalapeñon och ta bort fröna. Lägg till gurkskivorna, morotsskivorna, blomkålsbuketterna, den strimlade kålen och den skivade jalapeñon i burken eller skålen med dressingen och skaka (eller blanda) så att allt blir väl blandat. Grönsakerna ska huvudsakligen vara täckta av dressingen.
3. Kyl grönsaks- och dressingblandningen i minst 2 timmar och upp till 48 timmar. Ju längre den marinerar, desto mer inlagda smakar grönsakerna. Servera i en skål tillsammans med till exempel grillad margaritamarinerad kyckling och mexikanska bönor, eller kanske tacos eller något annat gott!