Easy texas toast

USA

Lättgjord texastoast

Texastoast är mjukt, krispigt och smörigt som grillens svar på vitlöksbröd, redo att torka upp varenda bit av bräserad bringa eller bönor. Om du aldrig har haft nöjet att äta texastoast, här är vad du kan förvänta dig: Tjocka skivor mjukt vitt bröd penslade på båda sidor med pepprigt vitlökssmör, därefter rostade eller grillade tills de är gyllene och knapriga. Varje tugga har en mjuk, smörig insida och en krackelerad, karamelliserad, vitlöksskorpa. Lyckligtvis behöver du inte resa till Texas för denna läckra toast. Allt du behöver är en limpa vitt bröd och några köksartiklar.

  • Tillagningstid: 12 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 349

Ingredienser

Osaltat smör, 4 msk

Olivolja, 1 msk

Vitlöksklyftor, 2½ st

Torkad persilja, ¼ tsk

Granulerad vitlök, ¼ tsk

Koshersalt, ⅛ tsk

Nymalen svartpeppar, ⅛ tsk

Mjukt vitt bröd, 340 g

Tillagning

1. Placera ett galler i mitten av ugnen, ställ en bakplåt med kant på gallret för att förvärma och värm ugnen till 190 grader.

2. Smält smöret i en medelstor mikrovågssäker skål tills det är helt smält, vilket tar cirka 1 minut. Tillsätt olivolja, hackad vitlök, persilja, granulerad vitlök, salt och peppar och rör om. Ställ åt sidan medan brödet skärs i 2½ cm tjocka skivor.

3. Använd pensel för att belägga båda sidorna av varje brödskiva med vitlökssmör.

4. Lägg brödet på den förvärmda plåten i ett enda lager. Grädda tills de är gyllenbruna, cirka 12 minuter. Servera varmt.