Easy carrot saute with honey and thyme
USA
Stekta morötter med honung och timjan
Stekta morötter tillagade på ett sätt som är lätt att älska, både som kock och som matgäst. De görs snabbt på spisen på mindre än 15 minuter, blir brynta och karamelliserade, med en touch av timjan och en honungsglasyr. Ett tacksamt tillbehör till mången middagsrätt.
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 125
Ingredienser
Morötter, 450 g
Smör, 1 msk
Olivolja, 1 msk
Färska timjanblad från 2 stjälkar
Honung, 2-3 tsk
Koshersalt efter smak
Chiliflakes efter smak (kan uteslutas)
Tillagning
1. Skär morötterna i lika stora bitar, gärna i stavar som är cirka 5-7 cm långa.
2. Hetta upp smör och olja i en gjutjärnspanna eller annan tjockbottnad gryta på medelvärme.
3. Tillsätt morötterna, täck över och stek ostört i 4 minuter.
4. Ta av locket, rör om och tillsätt timjan, salt efter smak och, om så önskas, chiliflakes.
5. Stek ytterligare två minuter och rör sedan ner honungen.
6. Stek i ytterligare 1-2 minuter eller tills morötterna är brynta och mjuka.