Domácí tatarská omáčka
Tjeckien
Hemlagad tartarsås
Är du ett fan av rätter där tartarsås är ett perfekt tillbehör? Glöm såsen du köper från snabbköpet. Här är ett snabbt och enkelt sätt att tillaga en läcker tartarsås i ditt eget kök - det tar 5 minuter! Perfekt till stekt ost med pommes frites. Och till mycket annat.
- Tillagningstid: 5 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 429
Ingredienser
Majonnäs, 200 g
Gul lök, ½ st
Inlagd gurka, 1 st
Lag från gurkburken efter smak
Senap, 1-2 tsk
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Tillagning
1. Finhacka gurkan. Hacka löken väldigt fint.
2. Lägg majonnäs i en liten skål, tillsätt hackad lök och gurka och tillsätt 2-4 skedar gurklag. Häll ner lagen i skålen under ständig vispning med en visp så att konsistensen av tartarsås skapas.
3. Tillsätt senap. Krydda med salt och peppar. Förvara tartarsåsen i kylen för att svalna.