Domácí tatarská omáčka

Tjeckien

Hemlagad tartarsås

Är du ett fan av rätter där tartarsås är ett perfekt tillbehör? Glöm såsen du köper från snabbköpet. Här är ett snabbt och enkelt sätt att tillaga en läcker tartarsås i ditt eget kök - det tar 5 minuter! Perfekt till stekt ost med pommes frites. Och till mycket annat.

  • Tillagningstid: 5 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 429

Ingredienser

Majonnäs, 200 g

Gul lök, ½ st

Inlagd gurka, 1 st

Lag från gurkburken efter smak

Senap, 1-2 tsk

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Tillagning

1. Finhacka gurkan. Hacka löken väldigt fint.

2. Lägg majonnäs i en liten skål, tillsätt hackad lök och gurka och tillsätt 2-4 skedar gurklag. Häll ner lagen i skålen under ständig vispning med en visp så att konsistensen av tartarsås skapas.

3. Tillsätt senap. Krydda med salt och peppar. Förvara tartarsåsen i kylen för att svalna.