
Crostini di polenta al forno
Italien
Ugnsbakade polentacrostini

Det här receptet fungerar som en läcker aptitretare på egen hand men också perfekt att dekorera med vad du vill. Svamp, torkade tomater, olivpaté och allt annat du kan tänka dig. De är också perfekta för att återvinna överbliven polenta och de är verkligen för goda. De är riktigt lätta att tillaga och passar perfekt för en middag med vänner eller en bufféaperitif. Så har jag fått dig att vilja prova dessa ugnsbakade polentacrostini?
- Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 218
Ingredienser
Vatten, ½ l
Snabbpolenta, 180 g
Olivolja (extra jungfruolja) efter smak
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Tillagning
1. Häll ½ l vatten i en kastrull och koka upp. Tillsätt ½ tsk salt. Sänk värmen till låg och börja hälla i polentan. Rör snabbt med en handvisp så att inga klumpar bildas.
2. Koka polentan i cirka 5 minuter. Stäng av värmen och häll upp polentan på en bakplåtspappersklädd plåt och låt den svalna lite, rulla sedan ihop den till en korv med fuktiga händer och stäng den i bakplåtspappret tills den svalnat helt. När polentarullen är väldigt kall skärs den i skivor.
3. Lägg alla polentaskivorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja, salta och peppra och tillaga i en förvärmd varmluftsugn på 200 grader i cirka 10 minuter tills de är väl rostade. Grilläget kan slås på när ett par minuter återstår.