
Crispy fried zucchini
USA
Krispig friterad zucchini

Friterad skivad zucchini är enkel och smarrig rätt! Friterade till krispig gyllene perfektion ber zucchinin om att bli doppad i vad du vill, majonnäs, ketchup, krämig dressing... Dessa små goda panerade zucchiniskivor kan vara dina nya favoritsnacks.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 869
Ingredienser
Zucchini, 2 st
Pankoströbröd, 4,8 dl
Salt, ½ tsk eller efter smak
Malen peppar, ½ tsk eller efter smak
Vetemjöl, 2,4 dl
Ägg, 3 stora
Vegetabilisk olja till fritering
Tillagning
1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
2. Blanda ströbrödet med salt och peppar. Häll mjölet på en stor grund tallrik och vispa äggen i en annan grund tallrik.
3. Skär zucchinin i cirka 6-7 mm tjocka skivor. Doppa zucchiniskivorna först i mjölet först, sedan i ägg och slutligen i ströbrödsblandningen. Tryck till så att paneringen fastnar.
4. Stek zucchiniskivorna gyllenbruna på båda sidor. Upprepa tills alla zucchiniskivor är panerade och stekta. Servera gärna med en god dressing att doppa i, till exempel jalapeño ranch dip (recept finns på hemsidan).