Creamy butternut

Sydafrika

Krämig butternutpumpa

I Sydafrika älskar man sin goda mat. På den vegetabiliska sidan är det ofta butternutpumpa och spenat som serveras. Dessa vegetariska alternativ i åratal har tagits emot väl av sydafrikaner och det är lätt att lyckas med matlagningen. Det finns ett överflöd av både butternutpumpa och spenat tillgängligt året runt i Sydafrika, så det har nästan blivit stapelingredienser och tillagas i många hushåll på olika sätt. Här bjuds nu på en enkelt lagad krämig butternutpumpa! 

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4-6
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 313

Ingredienser

Butternutpumpor, 2 små eller medelstora

Salt efter smak

Malen vitpeppar efter smak

Socker, 2 msk

Smör, 2 msk

Grädde, 3 msk

Fetaost, smulad, 2 msk

Kruspersilja, hackad, 2 msk

Tillagning

1. Hacka pumporna och lägg dem i en gryta tillsammans med drygt 4 msk vatten. Koka upp och sänk till medelvärme. Salta och peppra.

2. Tillsätt socker och smör när pumpan börjar mjukna. Blanda väl, sänk värmen och mosa pumpan med baksidan av en sked, men lämna kvar några tjocka bitar.

3. Tillsätt smulad fetaost, hackad persilja och färsk grädde. Låt puttra på låg värme tills fukten absorberats.

4. Servera varmt, med lite smulad fetaost och hackad persilja som garnering.