Condensed milk potato salad
Sydafrika
Potatissallad med kondenserad mjölk
Denna potatissallad till din nästa braai (barbecue) är perfekt för söndagsluncher, picknickar, familjesammankomster eller som tillbehör till vilken huvudrätt som helst. Mycket populär över hela världen och så även i Sydafrika där potatissallad ofta serveras under hela året. Här är en variant med kondenserad mjölk som blandas med majonnäs för krämigheten.
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6-8
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 341
Ingredienser
Delikatesspotatisar, 1½ kg
Majonnäs, 1¼ dl
Kondenserad mjölk, 1¼ dl
Senapspulver, ½-1 tsk eller efter smak
Rödlök, ½ st
Rädisor, 4 st
Tillagning
1. Koka potatisen i 20 minuter tills den är kokt men inte mosig. Låt svalna och skala sedan.
2. Skär varje potatis i 3 bitar och ställ åt sidan.
3. Blanda majonnäs, kondenserad mjölk, senapspulver och finhackad lök, häll blandningen över potatisen. Skiva rädisorna tunt och garnera.