
Clătite cu cremă de ciocolată
Rumänien
Pannkakor med chokladkräm

Ett enkelt recept på en utsökt efterrätt som tillagas mycket snabbt. Den är perfekt när du är sugen på något sött och inte har tid med alltför komplicerade recept.
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Dessert
- Kalorier/portion (kcal): 561
Ingredienser
Vetemjöl, 160 g
Mjölk, 2½ dl
Vatten, 1¼ dl
Strösocker, 50 g
Ägg, 1 st
Salt, 1 nypa
Vegetabilisk olja till stekningen
Chokladkräm, 175 g
Choklad efter smak att smälta och ringla över (kan uteslutas)
Tillagning
1. Häll mjöl, mjölk, vatten, socker, ägg och salt i en medelstor skål och blanda tills det är slätt.
2. Värm försiktigt en stekpanna med olja på medelvärme. Häll smeten i pannan, använd cirka 4 msk (60 ml) för varje pannkaka.
3. Luta pannan i en cirkulär rörelse så att ytan blir jämn.
4. Håll pannkakan i pannan i cirka 30 sekunder, tills botten blir ljusbrun. Vänd den sedan till andra sidan.
5. Upprepa med den återstående degen.
6. Bred ut chokladkrämen över pannkakan i ett tunt lager, rulla sedan två motsatta sidor över fyllningen på cirka ¼ av bredden. Börja med en av sidorna som inte var vikt och sluta på motsatta ovikta sidan. Upprepa med de återstående pannkakorna.
7. Dekorera med smält choklad om så önskas.