Classic southern buttermilk biscuits

USA

Klassiska kärnmjölksscones från sydstaterna

Detta recept på sydstatsscones är klart på mindre än 30 minuter! De är perfekta som tillbehör eller till frukost. Kärnmjölken kan du lätt göra själv om det finns att hitta i butiken: Häll upp mjölken, tillsätt 1 msk vinäger och låt stå i 10 minuter. Klart. Dessa scones passar finfint att servera till brunch med korvsås och frukostpotatis.

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Frukost
  • Kalorier/portion (kcal): 440

Ingredienser

Vetemjöl, 6 dl

Bakpulver, 2¼ msk

Salt, ½ tsk till bröden + 1 nypa till topping

Osaltat smör, 1,2 dl till bröden + 2 msk till topping

Kärnmjölk, 2,4 dl + 2 msk

Honung, 2 msk till bröden + 2 tsk till topping

Tillagning

1. Värm ugnen till 220 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål och vispa ihop.

2. Skär ner kallt smör i tärningar eller osthyvel i mjölblandningen. Använd händerna för att blanda så att det inte blir några stora klumpar.

3. Forma en brunn och häll i kärnmjölken. Ringla över honung blanda med en stor sked tills degen precis blandas.

4. Strö lite mjöl på en plan yta och platta ut degen till cirka 1¾ cm. Vik degen över sig själv från varje sida så att den möts i mitten. Vänd på degen och tryck försiktigt ner och platta till. Upprepa detta 2 gånger till.

5. Använd en rund kex- eller kakform och tryck rakt ner i degen ordentligt och rakt uppåt igen. Vicka inte på formen. Lägg de skurna bröden tätt ihop på en bakplåtspappersklädd plåt. Upprepa denna process tills all deg är använd. Den överflödiga degen kan behöva kavlas igen. Du bör sluta med 10-12 bröd.

6. Pensla brödens ovansidor med resterande kärnmjölk. Placera plåten i mitten av ugnen och grädda i 15-20 minuter, eller tills ovansidorna är gyllenbruna.

7. Blanda smält smör, honung och salt och rör om. Pensla brödens ovansidor med honungssmöret och servera varmt.