Cazuela de pescado
Venezuela
Fiskgryta
Fiskgrytan som detta recept ger är en enkel men smakrik, god och kanske rentav bättre än någon annan version av den här rätten du har provat. den görs med lök och paprika, som en mix av det bästa av marina och vegetabiliska ingredienser.
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 5
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 257
Ingredienser
Olivolja (extra jungfruolja), 2 msk
Lök, skuren i tunna skivor, 1 dl
Paprika, strimlad, 1½ dl
Vitlöksklyftor, 2 st
Fiskfilé, 450 g
Grönsaksbuljong, 1 tärning
Vatten, 7,2 dl
Vitt vin, 1,2 dl
Malen peppar efter smak
Bladpersilja efter smak
Citron, 1 st
Tillagning
1. Värm olja, lök, paprika och krossad vitlök i en stekpanna och fräs i 3 minuter.
2. Tillsätt fisken, häll på vatten. Tillsätt vitt vin och buljongtärningen löst i vatten, rör om.
3. Koka upp tills det kokar under konstant omrörning. Koka i 10 minuter. Justera pepparnivån, tillsätt bladpersilja, citronsaft och koka i ytterligare 1 minut. Servera och njut av denna läckra fiskgryta!