Cazuela de pescado

Venezuela

Fiskgryta

Fiskgrytan som detta recept ger är en enkel men smakrik, god och kanske rentav bättre än någon annan version av den här rätten du har provat. den görs med lök och paprika, som en mix av det bästa av marina och vegetabiliska ingredienser. 

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 5
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 257

Ingredienser

Olivolja (extra jungfruolja), 2 msk

Lök, skuren i tunna skivor, 1 dl

Paprika, strimlad, 1½ dl

Vitlöksklyftor, 2 st

Fiskfilé, 450 g

Grönsaksbuljong, 1 tärning

Vatten, 7,2 dl

Vitt vin, 1,2 dl

Malen peppar efter smak

Bladpersilja efter smak

Citron, 1 st

Tillagning

1. Värm olja, lök, paprika och krossad vitlök i en stekpanna och fräs i 3 minuter.

2. Tillsätt fisken, häll på vatten. Tillsätt vitt vin och buljongtärningen löst i vatten, rör om.

3. Koka upp tills det kokar under konstant omrörning. Koka i 10 minuter. Justera pepparnivån, tillsätt bladpersilja, citronsaft och koka i ytterligare 1 minut. Servera och njut av denna läckra fiskgryta!