Cartofi țărănești la cuptor delicioși și aromați
Rumänien
Läcker och aromatisk ugnsbakad bondpotatis

Det här receptet på bakad lantpotatis är enkelt att laga och väldigt gott. Vi behöver enkla och snabba recept, speciellt efter en arbetsdag. Lägg bara alla ingredienser på en plåt och umgås sedan med barnen tills maten är klar. På så sätt finns tid för dem och för middagen. Potatisen kan ätas som den är eller som tillbehör. Den kan dessutom varieras hur mycket som helst, med det som finns hemma - bara något rökt ingår. Potatisen bör vara av en sort som lämpar sig för ugnsbakning.
- Tillagningstid: 1 timme 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 366
Ingredienser
Rödlökar, 2 st
Potatis, 1 kg
Röd paprika, 1 st
Gul paprika, 1 st
Paprikapulver, 1 msk
Torkad timjan efter smak
Färsk rosmarin efter smak
Olja, 3-4 msk
Vitlöksklyftor, 4-5 st
Bacon, 150 g
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Färsk bladpersilja som garnering (kan uteslutas)
Tillagning
1. Skär potatisen i mindre bitar. Den behöver inte skalas., men sköljas. Skala löken, halvera den och skär den i tunna skivor. Strimla paprikorna. Skär baconet i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Repa av bladen från rosmarinkvistarna. Blanda ihop alla ingredienser. Låt stå i varm ugn tills allt är klart och potatisen mjuk. Färsk hackad bladpersilja kan strös över när det är klart.