Breakfast potatoes

USA

Frukostpotatis

Lätt att göra, denna läckert kryddade frukostpotatis! Det här goda frukosttillbehöret är ugnsbakat på en plåt, vilket ger dig potatis som är perfekt krispig, gyllenbrun på utsidan och lätt och fluffig på insidan. Servera gärna med mormors klassiska scones med korvsås som i sydstaterna (recept finns på hemsidan).

  • Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 7
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 224

Ingredienser

Rödskalig potatis, drygt 1,1 kg

Olivolja, 0,8 dl

Salt, 1 tsk + mer efter smak

Nymalen svartpeppar, 1 tsk

Vitlökspulver, ¾ tsk

Paprikapulver, ¾ tsk

Lökpulver, ½ tsk

Tillagning

1. Värm ugnen till 230 grader. Spraya bakplåt med kant, storlek cirka 45x35 cm, med matlagningsspray.

2. Lägg potatisen i en hög i mitten av bakplåten. Ringla över olivolja.

3. Strö salt, peppar, vitlökspulver, paprika och lökpulver över potatisen. Rör om väl så att allt blir jämnt täckt av olja och kryddor.

4. Sprid ut potatis till ett enda lager. Grädda i mitten av den förvärmda ugnen i 15 minuter.

5. Ta ut ur ugnen, rör om och fortsätt att grädda tills potatisen är precis mjuk, i cirka 15 minuter till.

6. Flytta ugnsgallret så att det är cirka 13 cm från värmeelementet.

7. Grädda potatisarna i cirka 2-3 minuter tills de får lite färg. Håll ett öga på dem och gå inte iväg, de kan få färg snabbt!

8. Ta ut plåten och blanda potatisen, fortsätt att grädda tills den är gyllenbrun och krispig på motsatta sidan i ytterligare 1 minut eller 2. Servera varmt.