बूंदी रायता
Indien
Raita med kikärtspuffar
Raita är en sådan sak som definitivt serveras i indisk
thali, alltså ett fat med sektioner för olika delar av den totala måltiden. Den är så god att den fördubblar njutningen av hela måltiden. Det är
anledningen till att du kan smaka på olika typer av raita i varje indiskt hem. Till dess hör potatisraita, raita med kikärtspuffar, gurkraita, yoghurtraita, etc. Här är en variant med kikärtspuffar (boondi).
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 139
Ingredienser
Naturell yoghurt, 4,8 dl
Boondi (friterade puffar av kikärtsmjöl), 2,4 dl
Rostad mald spiskummin, ¼ tsk
Svart salt, ¼ tsk
Rött chilipulver, ¼ tsk
Chat masala efter smak
Salt efter smak
Färska korianderblad som dekoration
Tillagning
1. Häll först vatten i en kastrull på låg värme och håll den varm. Tillsätt kikärtspuffar och låt de dra i 2 minuter.
2. Häll yoghurten i en skål och vispa den ordentligt, låt sedan vila i 10 minuter.
3. Ta upp kikärtspuffarna ur vattnet och blanda dem i den vispade yoghurten.
4. Tillsätt vanligt salt och svart salt och blanda. Lägg rött chilipulver, spiskummin och chaat masala ovanpå. Garnera med korianderblad.
5. Raitan är klar! Förvara den i kylen en stund innan servering. Raitan passar fint till rotibröd och ris.