बूंदी रायता

Indien

Raita med kikärtspuffar

Raita är en sådan sak som definitivt serveras i indisk thali, alltså ett fat med sektioner för olika delar av den totala måltiden. Den är så god att den fördubblar njutningen av hela måltiden. Det är anledningen till att du kan smaka på olika typer av raita i varje indiskt hem. Till dess hör potatisraita, raita med kikärtspuffar, gurkraita, yoghurtraita, etc. Här är en variant med kikärtspuffar (boondi).

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 139

Ingredienser

Naturell yoghurt, 4,8 dl

Boondi (friterade puffar av kikärtsmjöl), 2,4 dl

Rostad mald spiskummin, ¼ tsk

Svart salt, ¼ tsk

Rött chilipulver, ¼ tsk

Chat masala efter smak

Salt efter smak

Färska korianderblad som dekoration

Tillagning

1. Häll först vatten i en kastrull på låg värme och håll den varm. Tillsätt kikärtspuffar och låt de dra i 2 minuter.

2. Häll yoghurten i en skål och vispa den ordentligt, låt sedan vila i 10 minuter.

3. Ta upp kikärtspuffarna ur vattnet och blanda dem i den vispade yoghurten.

4. Tillsätt vanligt salt och svart salt och blanda. Lägg rött chilipulver, spiskummin och chaat masala ovanpå. Garnera med korianderblad.

5. Raitan är klar! Förvara den i kylen en stund innan servering. Raitan passar fint till rotibröd och ris.