Classic beef tapa with fried eggs
Filippinerna
Klassisk bifftapa med stekt ägg
En filippinsk frukost är inte komplett utan tapsilog! Tapsilog är den sammanfattande benämningen på det stekta köttet (tapa), vitlöksriset (sinangag) och ägget (at itlog). Bifftapa är lätt att göra: Köttet marineras över natten, är lätt fixat på morgonen och kommer att tillfredsställa den allra största aptiten. Servera med stekt ägg (med solsidan upp) och stekt ris med vitlök (garlic fried rice, recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser + 12 timmars marinering
- Antal portioner: 6
- Kategori: Frukost
- Kalorier/portion (kcal): 524
Ingredienser
Ryggbiff, ½ kg
Vitlök, hackad, 3 msk
Brunt farinsocker, 2 msk
Sojasås, 1 msk
Röd sockerrörsvinäger, 4 msk
Salt, 1 tsk
Malen peppar, 1 tsk
Vegetabilisk olja till stekningen
Ägg, 6 st
Tillagning
1. Skiva ryggbiffen och låt den marinera i vitlök, farinsocker, sojasås, rörvinäger, salt och peppar över natten.
2. Stek köttet i vegetabilisk olja i 2 minuter eller tills önskad stekgrad uppnås.
3. Servera med stekt ägg med den äggulan uppåt och till det stekt ris med vitlök (recept finns på hemsidan).