Classic beef tapa with fried eggs

Filippinerna

Klassisk bifftapa med stekt ägg

En filippinsk frukost är inte komplett utan tapsilog! Tapsilog är den sammanfattande benämningen på det stekta köttet (tapa), vitlöksriset (sinangag) och ägget (at itlog). Bifftapa är lätt att göra: Köttet marineras över natten, är lätt fixat på morgonen och kommer att tillfredsställa den allra största aptiten. Servera med stekt ägg (med solsidan upp) och stekt ris med vitlök (garlic fried rice, recept finns på hemsidan).

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser + 12 timmars marinering
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Frukost
  • Kalorier/portion (kcal): 524

Ingredienser

Ryggbiff, ½ kg

Vitlök, hackad, 3 msk

Brunt farinsocker, 2 msk

Sojasås, 1 msk

Röd sockerrörsvinäger, 4 msk

Salt, 1 tsk

Malen peppar, 1 tsk

Vegetabilisk olja till stekningen

Ägg, 6 st

Tillagning

1. Skiva ryggbiffen och låt den marinera i vitlök, farinsocker, sojasås, rörvinäger, salt och peppar över natten.

2. Stek köttet i vegetabilisk olja i 2 minuter eller tills önskad stekgrad uppnås.

3. Servera med stekt ägg med den äggulan uppåt och till det stekt ris med vitlök (recept finns på hemsidan).