
Barbeque bacon burger
USA
Barbeque bacon burger

Hamburgare och USA är ju verkligen ett! Detta BBQ bacon burger-recept riskerar att få dig att stapla de krispiga baconskivorna högt på burgaren och dränka den med en god BBQ-sås överallt! Servera gärna med friterade lökringar.
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 921
Ingredienser
Bacon, 455 g
Högrevsfärs (eller kalkonfärs), 680 g
Torr kryddrub, 1 msk
Worcestershiresås, 1 msk
Dijonsenap, 1 tsk
Rapsolja, 1½ msk
Hamburgerbröd, 4 st
Tomat efter smak (valfritt)
Silverlök efter smak (valfritt)
Sallatsblad efter smak (valfritt)
Barbequesås, 1,2 dl
Tillagning
1. Stek baconet och ställ åt sidan.
2. Blanda färs, rub, worcestershiresås och dijonsenap.
3. Dela färsblandningen i 4 lika stora delar.
4. Forma varje färsbit löst till en hamburgare med knappt 2 cm tjocklek. Pensla med olja.
5. Ställ grillen på medelhög värme. Grilla hamburgarna tills de är gyllenbruna och lätt förkolnade på ena sidan.
6. Vänd hamburgarna och stek till önskad färg och stekgrad.
7. Ta bort hamburgarna från grillen och ställ åt sidan för att vila.
8. Sätt ihop hamburgarna med önskade tillbehör. Dela baconet i 4 lika stora delar och ringla barbecuesås över toppen.
9. Servera gärna med friterade lökringar och kalla det en god måltid!