Bangus belly sinigang

Filippinerna

Sinigang på mjölkfisk

Sinigang är en soppa som är mycket populär på Filippinerna. Den är ofta smaksatt med tamarind men andra sura ingredienser kan användas. Här med mjölkfisk som är en vanlig matfisk i sydvästra Asien. Det här sinigangreceptet är den ultimata komfortmaten på blåsiga nätter eller regniga dagar.

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 421

Ingredienser

Benfria mjölkfiskfiléer, 400 g

Kryddblandning till sinigang, 1 påse à 22 g

Risvatten (hugas bigas), 12-14,4 dl

Gröna chilifrukter (siling pangsigang), 2 st

Tomater, 2 st

Gula lökar, 2 st

Filippinsk rädisa (labanos), 1 st

Okra, 4 st

Vattenspenat (kangkong), 1 knippe

Aubergine, 1 st (kan uteslutas)

Salt efter smak

Kokt ris som tillbehör

Tillagning

1. Börja med att göra risvatten. Lägg 2,4 dl kokt ris i en kastrull, häll över 12-14,4 dl vatten. Koka upp och låt sedan sjuda till det blir som en mosig gröt. Låt svalna till rumstemperatur. Sila sedan av vattnet i en behållare och släng riset.

2. Koka upp kryddblandningen i risvatten. Tillsätt grön chili, tomater skurna i fjärdedelar, lök skuren i fjärdedelar, halverad okra och rädisa skivad på diagonalen. Salta efter smak. Koka i några minuter. Lägg ner fisken, koka tills den är klar. Tillsätt vattenspenat och, om så önskas, skivad aubergine, .

2. Servera med nykokt ris.