Baked buffalo cauliflower bites

USA

Ugnsbakade buketter av buffalokryddad blomkål

Om du letar efter ett hälsosamt lågkolhydratsnack att festa på när det är Super Bowl Sunday, gör dessa läckra ugnsbakade buffalokryddade blomkålsbitar. Nej, de smakar inte som kycklingvingar. Men de är definitivt nyttigare och lika kryddiga och goda! Det är ett riktigt enkelt recept att göra med enkla ingredienser som kommer att imponera på dina vänner! Servera med ranchdressing eller ädelostdressing (recept finns på hemsidan) och gärna med de närmast obligatoriska morots- och stjälkselleristavarna.

  • Tillagningstid: 50 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 222

Ingredienser

Blomkål, 1 stor

Vetemjöl, 1,2 dl

Vatten, 1,2 dl

Vitlökspulver, 2 tsk

Paprikapulver, 1 tsk

Salt, ½ tsk

Malen svartpeppar, ¼ tsk

Matlagningsspray efter behov

Het sås, 1,2 dl

Smör, 2 msk

Citronsaft, ½ msk

Morotsstavar till serveringen

Selleristavar till serveringen

Tillagning

1. Värm ugnen till drygt 230 grader. Smörj en plåt med matlagningsspray eller klä den med bakplåtspapper.

2. Vispa ihop mjöl, vatten, vitlökspulver, paprika, salt och peppar i en stor skål tills smeten är slät. Tillsätt blomkålen i små buketter i smeten och rör om.

3. Bred ut blomkålsbuketterna på den förberedda bakplåten i ett enda lager med utrymme mellan dem. Grädda i den förvärmda ugnen tills de fått lite färg, i cirka 20-25 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.

4. Blanda den heta såsen, smält smör och citronsaft i en annan skål tills det är väl blandat. Pensla blandningen på blomkålen.

5. Ställ tillbaka i ugnen och grädda tills blomkålen börjar få färg, i cirka 15 minuter.

6. Servera varmt med selleri- och morotsstavar, om så önskas, och med någon god dressing som tillbehör.