आम का अचार
Indien
Picklad mango
Så snart sommarsäsongen kommer i Indien kommer tanken på mango, den frukt som kan kallas frukternas konung. Anledningen till detta är att nästan alla gillar mango. Alla gillar definitivt att äta mangopickles gjorda den här säsongen. I varje indiskt hem görs detta tillbehör. Den svåraste uppgiften är att skära mangon perfekt för pickles. Ingenting annat är svårt.
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 1 861
Ingredienser
Grön mango, 1 kg
Kasuri methi (bockhornsklöver), 50 g
Rött chilipulver efter smak
Salt efter smak
Nigellafrön, 25 g
Fänkålsfrön, 50 g
Mald gurkmeja, 25 g
Senapsolja, ¾ l
Tillagning
1. Skär först mangon med skal i jämnstora bitar och torka dem. Tillsätt alla kryddor till oljan och blanda väl. Se till att förvaringsburken allt ska vara i är helt torr. Häll lite av den kryddade oljan i burken och se till att den blir helt täckt på insidan. Blanda olja med mangon och häll över i burken. Förslut och njut när det är dags! Först behöver mangon mjukna, vilket tar 2-3 veckor.